Csörnöc Klarinét-kvartett

A Csörnöc kamarazenei csoport 2007-ben alakult Simon Géza vezetésével.
Az együttes a kezdetekben három taggal működött, klarinét-trió néven.
Megalakulásuk óta elsősorban iskolai és a kistérség kulturális rendezvények közreműködői voltak.

A csoport, melynek irányítását 2009 szeptemberétől Kérges Albert vette át.
2010 januárjától új taggal bővült – így jelenleg klarinét-kvartettként működik.

Tevékenységének fő célja a klarinét népszerűsítése. Repertoárjukban klasszikus, könnyűzenei és jazz darabok átiratai is szerepelnek.

2011-ben és 2012-ben a csoport a szombathelyi Sistrum Regionális Zenei Versenyen ezüst, 2013-ban pedig arany minősítést ért el. A 2012-es évben részt vettek a sümegi Regionális Kamarazenei versenyen, ahol a Csörnöc kvartett bronzminősítést kapott. Az idei évben Duóként az Országos Kamarazenei Verseny területi válogatóján szerepeltek.

Hegyhát Rézfúvós Együttes

A Vasvári Zeneiskola keretein belül működő, jelenleg 5 főből álló Hegyhát Rézfúvós Együttes már 15 éve üde színfolt Vasvár kulturális életében. Az iskolai programok mellett a csoport rendszeresen részt vesz a város és a térség rendezvényein.

A helyi kulturális igények kielégítése mellett a kamaracsoport az elmúlt években rendszeres résztvevője fesztiváloknak, zenei versenyeknek, szakmai találkozóknak:

1999 Rézfúvós Kamaraegyüttesek Találkozója – Veszprém (különdíj)
2002 „Sistrum” Regionális Kamarazenei Verseny – Szombathely (ezüst minősítés)
2003 „Sistrum” Regionális Kamarazenei Verseny – Szombathely (bronz minősítés)
2004 Regionális Kamarazenei Fesztivál – Győr (különdíj)
2005 „Zene határok nélkül” – Nemzetközi Zenei Találkozó – Vasvár
2007 IX. Európai Ifjúsági Zenei Fesztivál, Vasvári Előfesztivál
2008 „Sistrum” Regionális Kamarazenei Verseny – Szombathely (arany minősítés)
2008 Nemzetközi Zenei Találkozó – Hameln, Németország
2009 „Reneszánsz Kavalkád”, Országos Gála – Budapest

Orff Ütősegyüttes

A Vasvári Városi Zeneiskola kereteiben működő Orff ütősegyüttes 1998-ban alakult Szabó Zoltán vezetésével. A tagok száma tizenkét fő, nagyrészük zeneiskolás tanuló. A csoport elsősorban ritmikus dallamhangszereken ( xilofon, harangjáték ) játszik. A repertoárban megtalálhatók klasszikus, könnyűzenei és jazz darabok átiratai is. A kezdetektől rendszeresen szerepelnek a település és a kistérség kulturális rendezvényein, de szerepeltek már a megye és az ország határain kívül is.

Legfontosabb szakmai eredmények:

2000 „Kultúrával a Nyugat kapujában” - Nemzeti Fesztivál, kistérségi bemutató – Győrvár
2000 „Kultúrával a Nyugat kapujában” - Nemzeti Fesztivál, megyei szakági bemutató - Szombathely (Dicsérő oklevél a kiemelkedő művészeti teljesítményért)
2001 VIII. Regionális Kamarazenei és Művészeti Fesztivál – Győr
2001 Zeneiskolák megyei kamarazenei versenye – Szombathely (Dicséret)
2002 „Sistrum” Regionális Zenei Versenyek – Szombathely (Dicséret)
2003 „Sistrum” Regionális Zenei Versenyek
2003 „Suliexpo” – VI. Nemzetközi Gyermektalálkozó – Nyíregyháza
2005 „Zene határok nélkül” – Nemzetközi zenei találkozó – Vasvár
2007 IX. Európai Ifjúsági Zenei Fesztivál - Vasvári Előfesztivál
2008 Nemzetközi Zenei Találkozó – Hameln, Németország
2010 Helikon Ünnepségek – Keszthely(bronzminősítés)
2012 Helikon Ünnepségek – Keszthely(ezüstminősítés)

Saltarello Táncegyüttes

A csoport 2005 szeptemberében alakult, célja reneszánsz és barokk táncok felelevenítése. Az együttes egy olasz reneszánsz tánc nevét viseli. A 10 fős tánccsoport zeneiskolás gyerekekből áll, vezetőjük Farkas Anikó.

A helyi és a regionális kulturális rendezvényeken rendszeresen szerepelnek.
2007-ben részt vettek a IX. Európai Ifjúsági Zenei Fesztivál Vasvári Előfesztiválján. 2008-ban, a Reneszánsz Év alkalmából sok lehetőségük adódott megmutatni tehetségüket a megye több városában, valamint közreműködtek a hamelni (Németország) Nemzetközi Zenei Találkozón.

2009-ben a „Reneszánsz Kavalkád” budapesti Országos Gáláján, valamint az ausztriai Fürtenfeldben megtartott „24 város szövetsége” elnevezésű nemzetközi programsorozat kulturális rendezvényén vett részt.

Vasvári Régizene Együttes

A vasvári Városi zeneiskola Blockflöte Együttese 1994-ben alakult Dévay Géza vezetésével. Az öt tehetséges furulyásból álló csoport az elmúlt másfél évtizedben számos szakmai megmérettetésen vett részt, több alkalommal nemzetközi rendezvényeken is fellépett.

2007-ben az együttes részt vett a IX. Európai Zenei Fesztiválon – erre az alkalomra a furulyaegyüttes kibővült csembaló, gordonka, hegedű és ütő hangszerekkel.

A sikeres fellépés adta az ötletet, hogy a már meglévő alapokra építve megalakítsunk egy nagyobb létszámú, régizenével foglalkozó csoportot.

Az erőket egyesítve ezen rövid időszak alatt a Vasvári Régizene Együttes fellépett az Országos Zenekari Verseny elődöntőjében, az Országos Zeneiskolai kamarazene versenyen, a Regionális Zenei Verseny „Régi idők kamarazenéje” elnevezésű versenyén Nívódíjat kapott.

2009-ben a „Reneszánsz Kavalkád” Országos Gáláján mutatkozott be Budapesten, valamint közreműködött az ausztriai Fürstenfeld által szervezett „24 város szövetsége” elnevezésű nemzetközi programsorozat kulturális programján is. 2010-ben a csoport ezüstminősítést ért el a fertődi regionális furulyaversenyen, és részt vett az Országos Czidra László furulyaverseny győri területi válogatóján.

Dévay Géza halálát követően a csoportot – 2010 szeptemberétől – Kérges Albert vezeti. 2011-ben az együttes ezüstminősítést ért el a szombathelyi Sistrum Regionális Zenei Versenyen. 2012-ben: Sümegi Regionális Kamarazene verseny – ezüst, Sistrum Zenei Versenyek – arany, fertődi Regionális furulyaverseny – arany, keszthelyi Helikon Ünnepségek – bronzminősítés. Az idei évben aranyat érdemeltek ki a szombathelyi Sistrum versenyen.

Vasvári Vonósok

A Vasvári Vonósok együttese 2003-ban alakult, az állandó tagok száma 5 fő.
Művészeti vezető: Janzsó György.
A csoport rendszeres szereplője a város és a kistérség kulturális és egyéb programjainak, az elmúlt években számos városi és regionális rendezvényen is részt vett.

Legfontosabb szakmai állomáshelyek:

2003 „Sistrum” Regionális Kamarazenei Verseny – Szombathely bronz minősítés)
2004 Regionális Kamarazenei Fesztivál – Győr
2005 „Zene határok nélkül” – Nemzetközi Zenei Találkozó – Vasvár
2007 IX. Európai Ifjúsági Zenei Fesztivál, Vasvári Előfesztivál
2008 Nemzetközi Zenei Találkozó - Hameln, Németország